Timberland Blauwe Timberland Van Blauwe Sneakers Van Sneakers Blauw EYIWDH29

Select Page

Field Korte Anna Black Curvy Jurk ZkTPXOiu Timberland Blauwe Timberland Van Blauwe Sneakers Van Sneakers Blauw EYIWDH29

De Nahe is een historisch rijke Duitse wijnbouwstreek gelegen aan de gelijknamige rivier de Nahe. Het ligt op ongeveer 4 uur rijden vanuit Utrecht. Tegenwoordig wordt het als één Bereich (district) aangeduid, die onderverdeeld is in 7 Grosslagen en die op hun beurt weer verdeeld worden in totaal 328 wijngaarden.

Timberland Blauwe Timberland Van Blauwe Sneakers Van Sneakers Blauw EYIWDH29

Een overzicht van de Nahe streek

De wijngaarden liggen verspreid langs de rivier en haar zijrivieren; zowel op glooiende heuvels als op dramatisch steile hellingen. Ze worden beschermd tegen koude door het Soonwoud en het Hunsrück gebergte in het noordwesten waardoor de temperaturen gemiddeld blijven. Niet teveel regen, genoeg zonuren, ofwel prima.

De bodem in de Nahe is alles behalve homogeen. Door het vulkanisch verleden is de grond meerdere malen flink opgeschud. Op een relatief klein oppervlak komen daarom verschillende bodemsamenstellingen voor. Inmiddels zijn ongeveer 180 bodemsoorten ontdekt.

In 2008 besloeg het wijnareaal ongeveer 4155 hectare, voor driekwart beplant met witte druiven, waaronder 27,3% Riesling, 13,4% Müller-Thurgau, 6,5% Silvaner. Het resterende kwart is beplant met blauwe druiven waaronder 10,8% Dornfelder, 5,9% Spätburgunder en 2,6% Blauwe Portugieser.

Korte Tika Red Jurk Mango k8wOn0P

Sinds de nieuwe wijnwetgeving uit 1971 heeft dit wijngebied een eigen status. Voorheen werd het ingedeeld bij Rijnland-Palts. Precies dit kleine wijngebied heeft een enorme bodemvariëteit. Zo zijn er kwarts, leisteen, porfier, zandsteen, löss en leem te vinden. Het is vooral de Riesling-druif die hier zeer minerale wijn voortbrengt. Hierdoor heeft zij de kracht van een Rheingauer, maar toch de elegantie van een Moezel.

De wijnboeren aan de Nahe zijn net zo veelzijdig als hun wijnen. Maar één ding hebben ze gemeen: ze houden allemaal van de natuur en hun streek. Bovendien zijn ze zeer gastvrij en vieren ze graag feest. Van maart tot en met december is er ieder weekend ergens langs de Nahe wel een wijngaardfeest, een kermis of een wijnpresentatie.

De Nahe ontleent zijn persoonlijkheid aan de bodem, die net zo veelzijdig is als de wijnen die het produceert.

Bijgaand een dynamische kaart van het Nahedal:

2 Quarter Puma Pack Enkelsokken White 8Pn0wOkNX

Contactgegevens


Herengracht 495,
1017 BT, Amsterdam,
Telefoon: +31 6 81 50 90 88
Kamer van Koophandel: 72413018
BTW Nummer: NL 1808 77 008 B02
Email: [email protected]

Off Sleek'r Rugzak Orbit Eastpak white Aminimal 6bf7Yyg

Glamorous Longsleeve Longsleeve Mustard Glamorous Wrap Wrap KJcT1lF

Timberland Blauwe Timberland Van Blauwe Sneakers Van Sneakers Blauw EYIWDH29 T T shirt Print Steps shirt Green Steps v0ymN8nwO Rieker Bruin Veterschoenen Rieker Heren Rieker Heren Veterschoenen Heren Bruin Normaal Veterschoenen Normaal kPZiuX

Leeftijdsbeperking

Timberland Blauwe Timberland Van Blauwe Sneakers Van Sneakers Blauw EYIWDH29
Deze website verkoopt alcoholische dranken en daarom dienen bezoekers aan te geven dat ze 18 jaar of ouder zijn.