Sneakers Van Mexx Van Mexx Wit Sneakers Witte Witte Witte Wit 0OPXNk8nw

Select Page

Blouse Marc Red Patch Denim O'polo 3R5AjcLS4q Sneakers Van Mexx Van Mexx Wit Sneakers Witte Witte Witte Wit 0OPXNk8nw

De Nahe is een historisch rijke Duitse wijnbouwstreek gelegen aan de gelijknamige rivier de Nahe. Het ligt op ongeveer 4 uur rijden vanuit Utrecht. Tegenwoordig wordt het als één Bereich (district) aangeduid, die onderverdeeld is in 7 Grosslagen en die op hun beurt weer verdeeld worden in totaal 328 wijngaarden.

Sneakers Van Mexx Van Mexx Wit Sneakers Witte Witte Witte Wit 0OPXNk8nw

Een overzicht van de Nahe streek

De wijngaarden liggen verspreid langs de rivier en haar zijrivieren; zowel op glooiende heuvels als op dramatisch steile hellingen. Ze worden beschermd tegen koude door het Soonwoud en het Hunsrück gebergte in het noordwesten waardoor de temperaturen gemiddeld blijven. Niet teveel regen, genoeg zonuren, ofwel prima.

De bodem in de Nahe is alles behalve homogeen. Door het vulkanisch verleden is de grond meerdere malen flink opgeschud. Op een relatief klein oppervlak komen daarom verschillende bodemsamenstellingen voor. Inmiddels zijn ongeveer 180 bodemsoorten ontdekt.

In 2008 besloeg het wijnareaal ongeveer 4155 hectare, voor driekwart beplant met witte druiven, waaronder 27,3% Riesling, 13,4% Müller-Thurgau, 6,5% Silvaner. Het resterende kwart is beplant met blauwe druiven waaronder 10,8% Dornfelder, 5,9% Spätburgunder en 2,6% Blauwe Portugieser.

Puma Waist Bag Fair Heuptas Aqua Womens 5L4RAj

Sinds de nieuwe wijnwetgeving uit 1971 heeft dit wijngebied een eigen status. Voorheen werd het ingedeeld bij Rijnland-Palts. Precies dit kleine wijngebied heeft een enorme bodemvariëteit. Zo zijn er kwarts, leisteen, porfier, zandsteen, löss en leem te vinden. Het is vooral de Riesling-druif die hier zeer minerale wijn voortbrengt. Hierdoor heeft zij de kracht van een Rheingauer, maar toch de elegantie van een Moezel.

De wijnboeren aan de Nahe zijn net zo veelzijdig als hun wijnen. Maar één ding hebben ze gemeen: ze houden allemaal van de natuur en hun streek. Bovendien zijn ze zeer gastvrij en vieren ze graag feest. Van maart tot en met december is er ieder weekend ergens langs de Nahe wel een wijngaardfeest, een kermis of een wijnpresentatie.

De Nahe ontleent zijn persoonlijkheid aan de bodem, die net zo veelzijdig is als de wijnen die het produceert.

Bijgaand een dynamische kaart van het Nahedal:

Tom Dusty Tailor Broek Leinenculotte Denim Pink DE9W2HI
Sneakers Van Mexx Van Mexx Wit Sneakers Witte Witte Witte Wit 0OPXNk8nw Dorina 2 Pack Bikinitop Valencia Red blue b7f6gyY See Schoudertas Chloé Cement Beige Medium By Hana m8OvNwn0

Leeftijdsbeperking

Sneakers Van Mexx Van Mexx Wit Sneakers Witte Witte Witte Wit 0OPXNk8nw
Deze website verkoopt alcoholische dranken en daarom dienen bezoekers aan te geven dat ze 18 jaar of ouder zijn.